U centru Maradika ispred zgrade mesne zajednice izgrađeno je 10 parking prostora i odvod za atmosferske vode. Ovim se značajno podiže nivo bezbednosti saobraćaja u selu jer se u neposrednoj blizini nalazi raskrsnica , autobusko stajalište, trgovinski i drugi objekti koje meštani svakodnevno koriste.

Takođe, parking je urađen i ispred lovačkog doma tako da je sam centar sela dobio potpuno novi, lepši izgled.

Radove je obišao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji je izrazio zadovoljstvo što se ispunjava još jedno obećanje dato meštanima Maradika. On je naveo da se sa uređenjem sela neće stati i najavio je da je sledeće uređivanje Doma kulture koji ima problem sa grejanjem, binom, kuhinjom i svlačionicama.

Gak je istakao da je ova i sledeća godina ključna za infrastrukturno uređivanje svih naselja a kao najveći projekat naveo je asfaltiranje apsolutno svih neasfaltiranih ulica na celoj teritoriji opštine Inđija.

Kao jedan od ključnih principa na osnovu kojih lokalna samouprava kroji budžet jeste savetovanje sa mesnom zajednicom koja sama određuje prioritete za svoje selo. Time opštinsko rukovodstvo daje meštanima široku autonomiju u odlučivanju šta je najpotrebnije da se uradi i tako se ostvaruju najbolji rezultati u infrastrukturnom razvijanju seoskih sredina.