Sređivanje putne infrastrukture u Inđiji nastavljeno je „presvlačenjem“ asfaltom Sremske ulice u Inđiji koja je jedna od najdužih u Inđiji. Veoma frekventna ulica dužine 1500 metara postaće bezbednija za saobraćaj a završetak radova se očekuje danas ili sutra u toku dana.

„Nastavljamo sa intezivnim asfaltiranjem ulica koje se nalaze u lošem stanju i koje godinama nisu asfaltirane“, rekao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak prilikom obilaska radova u Sremskoj ulici. On je u razgovoru sa građanima naveo da se višegodišnji i višedecenijski problemi rešavaju jedan po jedan i da je ovo godina u kojoj se ulaže više nego ikad u infrastrukturno sređivanje opštine.

„Upravo je ovo zbog čega su nas građani birali a to je da brinemo o komunalnoj, odnosno putnoj infrastrukturi i svemu onome što čini svakodnevni životu Inđiji“.

Sremska ulica spada u jednu od najdužih ulica koja ima puno bočnih ulica, te je i sa aspekta bezbednosti saobraćaja bilo neophodno njeno sređivanje.

Gak je za sledeću nedelju najavio nastavak revitalizacije kritičnih ulica. Takođe, kao prioritet naveo je i uređivanje pešačkih staza, kako u samoj Inđiji tako i u seoskim sredinama.

Aktuelni radovi se finansiraju iz opštinskog budžeta koji je ove godine udvostručen u odnosu na prethodnu i iznosi 46 miliona dinara. Predsednik je napomenuo da će se za sledeću godinu izdvojiti daleko više sredstava kako bi se građanima Inđije stvorili komotniji i bezbedniji uslovi za život.

Tek nakon asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica koje uskoro treba da počne, Inđija će postati ono što je neko odavno rekao-evropski grad budućnosti.